vineri, 22 februarie 2013

Fiestas de la Magdalena (Castellon de la Plana)

  Pe data de 23 martie au inceput la Castellon, localitatea spaniola unde intalnim una dintre cele mai mari concentratii de romani,  fiestele cunoscut sub denumirea de Magdalene. Se vor termina pe 31 martie.

 

 

   Spre deosebire de alte localitati, sarbatorile din Castellon comemoreaza originile facandu-se legatura cu mitologia, traditiile, legendele si istoria localitatii.

 

 

   An de an ele incep in ziua de sambata cu trei saptamani inainte de Postul Mare, zi in care regele Jaume I a permis in anul 1252 populatiei de la munte  sa intemeieze o localitate exact pe locul orasului de astazi.

 

 

 

   Mitologia spune ca inainte, pe aceste meleaguri ar fi existat  Tombatossals, gigantul invocat si cu ocazia Magdalenelor si a carui statuie o intalnim in av. Lledo.

 

 

 

 

    Sambata 2 martie, dupa ce pirotehnistii isi etaleaza talentul incepand practic fiestele, urmeaza Cavalcado de Prago cand predicatorul invita cetatenii sa participe la spectacolele, paradele, concertele, coridele si celelte manifestari ce vor avea loc pe parcursul celor noua zile.    Insa momentul cel mai asteptat este pelerinajul la sihastria Magdalena in ziua de duminica 3 martie, cand mii si mii de persoane imbracate in camasa neagra si esarfa verde sau alb-albastru si purtand un bat de trestie, avand ca punct de plecare Piata Mayor, se indreapta spre colina Deserto Las Palmas unde se afla schitul. Aici inainte s-a aflat un castel arab cucerit de acelasi rege in anul 1233.

 

  


 

   Luni va avea loc parada destinata copiilor iar marti "Noaptea magica". Pe tot parcursul fiestelor sunt organizate concerte si spectacole in diverse piete ale orasului, iar mesonul de vin si bere, barurile si restaurantele, au programul de functionare non-stop.

 

 

   Sambata 9 martie are loc ofrenda de flori la "Virgen del Lledo", patronul spiritual al orasului, iar duminica, ultima zi a festivalului, dupa focul de artificii, regina srtiga din balconul primariei "Magdalena", audienta raspunzand "Vitol", semn ca fiestele s-au incheiat.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu