joi, 25 ianuarie 2018

Politica si matematica

   Noi nu suntem Marea Britanie sa nu avem o constitutie ci doar cutume.  Doar ca la noi democratia abia s-a nascut, iar o gasca de corupti pana in maduva oaselor nu-i dau voie sa invete sa mearga pe picioarele ei. 

    Da noi avem constitutie, dar nu cea din 1923, au facut baietii alta noua adaptata dupa nevoile lor. Si uite asa un Parlament ales zic el democratic de un numar mult inferior de votanti, poate sa suspende un Presedinte cand vrea muschii lui.  Cine sa il traga la raspundere daca motivele sunt inventate?

   Nu contest legalitatea lui, a Parlamentului, chiar daca multi nu s-au prezentat la vot ajungandu-se la starea de fapt de azi. Ca au fost votati de asistati, oportunisti, bunicii nostri care s-au dovedit mult prea creduli, sau unii care chiar se simt confortabil pe stanga, nu mai are importanta. Conform regulilor jocului sunt indreptatiti sa fie acolo. Doar ca uneori se indoaie matematica. Cica parlamentarii votati de aproximativ 3.000.000 de alegatori pot suspenda fara niciun motiv intemeiat ci doar poate inventat, un presedinte ales si el tot democratic dar insa de 6.000.000 de alegatori. Unde ar fi logica? Si la care tari normale mai intalnim asa ceva? Da, ar avea Austria ceva asemanator cu mentiunea ca daca presedintele este reconfirmat de popor in urma referendumului ce urmeaza suspendarii, Parlamentul se dizolva in secunda doi. Corect nu? La noi nu. Daca iubitorii de balti doresc sa santajeze pe cei zamisliti la Grifco, o pot face de cate ori au chef ei fara nicio repercusiune. Ca la noi 3.000.000 atarna mai greu decat 6.000.000.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu